Ten przepis jest zdrowy
Ale aby osiągnąć swój cel, Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Tarta z jabłkami

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
2420kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
tarta z jabłkami

Tarta z jabłkami

Na cały przepis przypada:

2420

kcal

28

białka b

123

tłuszczy t

306

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
Ciasto:
200 g mąki pełnoziarnistej
120 g masła
szczypta soli
60 g jajka (1 jajko)
Nadzienie:
1200 g jabłek np. ligol
15 g cynamonu
30 g ksylitolu
10 g mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki ciasta muszą być zimne, rozbite jajko, masło pokrojone w kostkę, sól oraz mąkę przekładamy do miski i zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta, przekładamy do foli spożywczej i wkładamy do lodówki na godzinę
2. Jabłka obieramy i kroimy w paski lub kostkę dodajemy cynamon i ksylitol, odstawiamy na 20 minut, odlewamy nadmiar soku z jabłek i dodajemy mąkę ziemniaczaną, łączymy ze sobą.
3. Ciasto dzielimy na 3 części: 2 części posłużą nam jaki spód a 1/3 jako wierzch.
4. Rozwałkowujemy ciasto i przekładamy do formy, na ciasto wykładamy nasze nadzienie i układamy paski ciasta na wierzchu.
5. Możemy wierzch ciasta posmarować jajkiem dla bardziej błyszczącego efektu ciasta.
6. Pieczemy w 185 *C przez 50 minut następnie studzimy na kratce.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę