Szybki pieczony łosoś

Szybki pieczony łosoś

Szybki pieczony łosoś z warzywami i ryżem. Brzmi całkiem nieźle, prawda? To dodajmy jeszcze, że takie danie jest świetnym źródłem kwasów omega-3, witaminy E i jodu. A do tego smakuje absolutnie pysznie. Po prostu musisz go spróbować!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 7 ocen)
Szybki pieczony łosoś
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

427 kcal Kalorie
25 g Białko
14 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
294 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
400 g
 świeżego łososia
200 g
 ryżu basmati
6
sztuk pomidorków koktajlowych
120 g
2
sztuki cukinii
400 g
1
sztuka cytryny
80 g
4
szczypty soli
1 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
3,3
łyżki soku z cytryny
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

427 kcal Kalorie
25 g Białko
14 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
294 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Odcinamy skórkę z łososia i dzielimy go na mniejsze kawałki.

2

W misce mieszamy składniki marynaty (miód, sos sojowy, sok z cytryny, sól, pieprz) i wkładamy do niej łososia.

3

Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego, następnie układamy na nim łososia, pomidory, kilka plasterków cytryny i pokrojoną cukinię.

4

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut .

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?