Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami
Podstawowe informacje
40 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
364.9 kcal
Białko:
31.6 g
Tłuszcze:
4.5 g
Węglowodany:
50.5 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Mięso kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę, sól, pieprz i paprykę słodką. Odstawiamy na 5 minut
- 2. Paprykę kroimy na kwadratowe kawałki, cebulę w krążki
- 3. Na patyczki do szaszłyków nabijamy kurczaka oraz warzywa. Sosem, który pozostał z marynowania smarujemy całe szaszłyki i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach
- 4. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu
- 5. Szaszłyki podajemy z ryżem. Smacznego!