Dodaj do ulubionych

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Oceń
4,69/5
(z 13 ocen)
Dodaj do ulubionych
szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Szaszłyki z kurczakiem i warzywami

Podstawowe informacje
  poziom trudności
40 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

364.9kcal

Białko:

31.6g

Tłuszcze:

4.5g

Węglowodany:

50.5g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
5 porcji piersi z kurczaka (500 g)
2 porcje ryżu (200 g)
2 sztuki papryki (340 g)
12 sztuk pieczarek (250 g)
1 sztuka cebuli (110 g)
1 łyżeczka oliwy (5 g)
1 łyżeczka papryki słodkiej (3 g)
1 szczypta soli (0.2 g)
1 łyżeczka pieprzu (3 g)
Sposób przygotowania
1. Mięso kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miseczki, dodajemy oliwę, sól, pieprz i paprykę słodką. Odstawiamy na 5 minut
2. Paprykę kroimy na kwadratowe kawałki, cebulę w krążki
3. Na patyczki do szaszłyków nabijamy kurczaka oraz warzywa. Sosem, który pozostał z marynowania smarujemy całe szaszłyki i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach
4. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu
5. Szaszłyki podajemy z ryżem. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,69/5
(z 13 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę