
Szaszłyki z indyka
Danie obiadowe nie musi być nudne, dlatego proponuję proste, szybkie i pyszne szaszłyki z indyka, które możemy przygotować na grillu, patelni lub w piecu. Lista zalet mięsa z indyka jest długa: ma wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczny.

Szaszłyki z indyka
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
368 kcal
43.4 g
16.1 g
3.7 g
Danie obiadowe nie musi być nudne, dlatego proponuję proste, szybkie i pyszne szaszłyki z indyka, które możemy przygotować na grillu, patelni lub w piecu. Lista zalet mięsa z indyka jest długa: ma wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczny.
Zobacz jak to się robi:

Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Mięso mielone wkładamy do miski
- 2. Dodajemy posiekany szczypiorek
- 3. Dodajemy posiekany imbir
- 4. Dodajemy sos sojowy i olej sezamowy
- 5. Całość dokładnie mieszamy
- 6. Formujemy małe kulki
- 7. Nabijamy na patyczki
- 8. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy
- 9. Smażymy szaszłyki około 5 minut na każdej stronie
- 10. Ułożone na talerzu są gotowe do zjedzenia, Smacznego!