Zapisz

Stek z antrykotu z sałatką

Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie dobrego steka nigdy nie udaje się w domu, jesteś w błędzie! Spróbuj przygotować stek z antrykotu z sałatką zgodnie z moimi wskazówkami, a gwarantuję Ci, że otrzymasz idealnie wysmażony stek i poznasz nowy pyszny smak!

Oceń
5,00/5
(z 6 ocen)
stek z antrykotu z sałatką

Stek z antrykotu z sałatką

Podstawowe informacje
  poziom trudności
45 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

550.9kcal

Białko:

54.5g

Tłuszcze:

18.3g

Węglowodany:

46g

Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie dobrego steka nigdy nie udaje się w domu, jesteś w błędzie! Spróbuj przygotować stek z antrykotu z sałatką zgodnie z moimi wskazówkami, a gwarantuję Ci, że otrzymasz idealnie wysmażony stek i poznasz nowy pyszny smak!

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
2 porcje steka (antrykot) (200 g)
lub mięsa drobiowego
1 porcja miksu sałat (60 g)
3 sztuki pomidorów (360 g)
lub papryki
0.5 sztuki ogórka świeżego (100 g)
1 sztuka czerwonej cebuli (110 g)
3 ząbki czosnku (18 g)
0.8 łyżki jogurtu naturalnego (150 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
1 łyżeczka ziół prowensalskich (5 g)
Sposób przygotowania
1. Mięso najlepiej wyciągnąć z lodówki min. 30 minut, a najlepiej godzinę przed smażeniem
2. Równomiernie solimy obie strony mięsa
3. Rozgrzewamy suchą patelnię
4. Mięso delikatnie wykładamy na patelnię i nie ruszamy nim
5. Smażymy mięso do takiego stopnia, jaki chcemy uzyskać
6. 2 minuty z każdej strony -stek krwisty, 3 minuty -stek średnio wysmażony lub 4 minuty -stek wysmażony
7. Za pomocą szczypcy obracamy na drugą stronę i smażymy w takim samym czasie
8. Gotowego steka przekładamy na talerz
9. Sałatka:
10. Pokrojone warzywa mieszamy z sałatą z roszponką
11. Posypujemy solą i pieprzem.
12. Sos czosnkowy:
13. Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy
14. Przekładamy do małej miseczki
15. Dodajemy jogurt naturalny
16. Dodajemy sól, pieprz i zioła
17. Mieszamy. Najlepszy smak uzyskamy po około 30 min w lodówce. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 6 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę