Stek z antrykotu z sałatką
Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie dobrego steka nigdy nie udaje się w domu, jesteś w błędzie! Spróbuj przygotować stek z antrykotu z sałatką zgodnie z moimi wskazówkami, a gwarantuję Ci, że otrzymasz idealnie wysmażony stek i poznasz nowy pyszny smak!

Stek z antrykotu z sałatką
Podstawowe informacje
45 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
550.9 kcal
Białko:
54.5 g
Tłuszcze:
18.3 g
Węglowodany:
46 g
Zobacz więcej szczegółów
Jeśli wydaje Ci się, że przygotowanie dobrego steka nigdy nie udaje się w domu, jesteś w błędzie! Spróbuj przygotować stek z antrykotu z sałatką zgodnie z moimi wskazówkami, a gwarantuję Ci, że otrzymasz idealnie wysmażony stek i poznasz nowy pyszny smak!
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Mięso najlepiej wyciągnąć z lodówki min. 30 minut, a najlepiej godzinę przed smażeniem
- 2. Równomiernie solimy obie strony mięsa
- 3. Rozgrzewamy suchą patelnię
- 4. Mięso delikatnie wykładamy na patelnię i nie ruszamy nim
- 5. Smażymy mięso do takiego stopnia, jaki chcemy uzyskać
- 6. 2 minuty z każdej strony -stek krwisty, 3 minuty -stek średnio wysmażony lub 4 minuty -stek wysmażony
- 7. Za pomocą szczypcy obracamy na drugą stronę i smażymy w takim samym czasie
- 8. Gotowego steka przekładamy na talerz
- 9. Sałatka:
- 10. Pokrojone warzywa mieszamy z sałatą z roszponką
- 11. Posypujemy solą i pieprzem.
- 12. Sos czosnkowy:
- 13. Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy
- 14. Przekładamy do małej miseczki
- 15. Dodajemy jogurt naturalny
- 16. Dodajemy sól, pieprz i zioła
- 17. Mieszamy. Najlepszy smak uzyskamy po około 30 min w lodówce. Smacznego!