Spaghetti z pesto

Oceń
4,38/5
(z 8 ocen)
spaghetti z pesto

Spaghetti z pesto

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
8 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

457.4 kcal

Białko:

17.9 g

Tłuszcze:

23.1 g

Węglowodany:

39.6 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
2 porcje makaronu spaghetti express (100 g)
2 garści rukoli (40 g)
1 ząbek czosnku (6 g)
0.5 garści orzechów nerkowca (15 g)
1 łyżka sera grana padano (10 g)
4 łyżeczki oliwy z oliwek (20 g)
0.5 sztuki sera mozzarella (60 g)
1 sztuka suszonego pomidora (20 g)
5 sztuk pomidorków koktajlowych (100 g)
Sposób przygotowania
1. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
2. Przygotowujemy pesto. Blendujemy rukolę, oliwę, orzechy, ser grana padano i czosnek.
3. Makaron po ugotowaniu odcedzamy i zostawiamy w ganku z niewielką ilością wody, w której się gotował.
4. Do garnka z makaronem dodajemy pesto i dokładnie mieszamy.
5. Makaron wykładamy na talerz. Na spaghetti układamy kawałki porwanej mozzarelli i pokrojonego na kawałki suszonego pomidora oraz pomidorki koktajlowe. Smacznego!

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę