Sernik na spodzie z płatków owsianych
Kto nie lubi słodkiego sernika? Zdecydowanie większość lubi smak sernika, ponieważ to proste, ale bardzo dobre ciasto. Oto wersja light dla każdego kto lubi zjeść więcej. Płatki owsiane i masło orzechowe nadaje tej klasycznej słodkości oryginalny smak.

Sernik na spodzie z płatków owsianych
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
235.2 kcal
15.5 g
11.9 g
16.8 g
Kto nie lubi słodkiego sernika? Zdecydowanie większość lubi smak sernika, ponieważ to proste, ale bardzo dobre ciasto. Oto wersja light dla każdego kto lubi zjeść więcej. Płatki owsiane i masło orzechowe nadaje tej klasycznej słodkości oryginalny smak.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Do miski wsypujemy płatki owsiane i masło orzechowe, dodajemy masło oraz miód i blendujemy całość
- 2. Przekładamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i rozprowadzamy równomiernie lekko dociskając
- 3. Następnie wstawiamy do lodówki na około 60 minut. W tym czasie przygotowujemy masę serową
- 4. Do miski wrzucamy ser, jogurt, budyń, jajka i erytrol. Wszystkie składniki blendujemy aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
- 5. Ostudzony spód wyjmujemy z lodówki, posypujemy cynamonem i wylewamy masę serową, równomiernie ją rozprowadzając
- 6. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na kratce i pieczemy przez 50 minut
- 7. BARDZO WAŻNE! Aby sernik nam nie opadł, był wilgotny i smaczny pod kratką z ciastem do piernika wkładamy blachę do pieczenia, gdzie wlewamy wodę Po upływie godziny wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik w środku do ostudzenia na około 30 minut. Po ostudzeniu gotowy do jedzenia! Smacznego!