Ten przepis jest zdrowy
Ale Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Sernik

Kto nie lubi słodkiego sernika? Zdecydowanie większość lubi smak sernika, ponieważ to proste, ale bardzo dobre ciasto. Oto wersja light dla każdego kto lubi zjeść więcej. Płatki owsiane i masło orzechowe nadaje tej klasycznej słodkości oryginalny smak.

Oceń
4,12/5
(z 17 ocen)
2346kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
sernik

Sernik

Na cały przepis przypada:

2346

kcal

155

białka b

119

tłuszczy t

166

węglowodanów w

Kto nie lubi słodkiego sernika? Zdecydowanie większość lubi smak sernika, ponieważ to proste, ale bardzo dobre ciasto. Oto wersja light dla każdego kto lubi zjeść więcej. Płatki owsiane i masło orzechowe nadaje tej klasycznej słodkości oryginalny smak.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
MASA SEROWA:
500 g twarogu półtłustego
350 g jogurtu naturalnego 2%
35 g waniliowego budyniu w proszku bez cukru
2 jajka
wedle uznania Ksylitol
SPÓD:
100 g płatków owsianych
100 g masła orzechowego
30 g masła Extra
10 g (1 łyżka) miodu
Sposób przygotowania
1. Do miski wsypujemy płatki owsiane i masło orzechowe, dodajemy masło oraz miód i blendujemy całość
2. Przekładamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i rozprowadzamy równomiernie lekko dociskając
3. Następnie wstawiamy do lodówki na około 60 minut. W tym czasie przygotowujemy masę serową
4. Do miski wrzucamy ser, jogurt, budyń, jajka i ksylitol. Wszystkie składniki blendujemy aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
5. Ostudzony spód wyjmujemy z lodówki, posypujemy cynamonem i wylewamy masę serową, równomiernie ją rozprowadzając
6. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na kratce i pieczemy przez 50 minut
7. BARDZO WAŻNE! Aby sernik nam nie opadł, był wilgotny i smaczny pod kratką z ciastem do piernika wkładamy blachę do pieczenia, gdzie wlewamy wodę Po upływie godziny wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik w środku do ostudzenia na około 30 minut. Po ostudzeniu gotowy do jedzenia! Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,12/5
(z 17 ocen)
To też może Ci zasmakować
Pizza z mięsem
Sałatka z łososiem

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę