Sernik z karmelem
Sernik z karmelem to doskonały pomysł na słodkie i nieco inne niż zazwyczaj ciasto. Delikatny, syty i rozpływający się w ustach sernik z polewą karmelową sprawdzi się idealnie na każdą okazję. To znakomite rozwiązanie dla każdego kto ma ochotę na małe co nieco.

Sernik z karmelem
Podstawowe informacje
150 min.
Całkowity czas przygotowania
30 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
237.9 kcal
Białko:
22.4 g
Tłuszcze:
4.1 g
Węglowodany:
30.4 g
Zobacz więcej szczegółów
Sernik z karmelem to doskonały pomysł na słodkie i nieco inne niż zazwyczaj ciasto. Delikatny, syty i rozpływający się w ustach sernik z polewą karmelową sprawdzi się idealnie na każdą okazję. To znakomite rozwiązanie dla każdego kto ma ochotę na małe co nieco.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. SERNIK:
- 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
- 3. Twaróg dokładnie mielimy w blenderze
- 4. Wszystkie składniki na sernik miksujemy na gładką masę
- 5. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, który lekko smarujemy olejem kokosowym
- 6. Przelewamy masę do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut
- 7. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i trzymamy sernik w piekarniku jeszcze ok. 20 minut
- 8. KARMEL:
- 9. Suszone daktyle zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 60 minut
- 10. Odlewamy wodę i blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, którą pokrywamy nasz sernik
- 11. Wstawiamy sernik do lodówki na godzinę. Po tym czasie możemy cieszyć doskonałym smakiem sernika z karmelem. Smacznego!