Schab z dynią

Schab z dynią
Podstawowe informacje
60 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
424.2 kcal
Białko:
25.4 g
Tłuszcze:
11.1 g
Węglowodany:
53.8 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcja dodając do wody kurkumę i ½ łyżeczki soli
- 2. Schab kroimy na plastry posypujemy solą i pieprzem
- 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojonego pora, cebulę i czosnek
- 4. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na tej samej patelni smażymy schab 1 minutę z każdej strony i układamy w naczyniu na porze
- 5. Trzemy dynię na tarce i przekładamy na kawałki schabu, po czym zalewamy bulionem
- 6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 45 minut
- 7. Podajemy z ugotowanym ryżem.