Pyszne przepisy ze zwykłych, tanich i dostępnych w każdym sklepie produktów.

Schab z dynią

Oceń
4,10/5
(z 10 ocen)
schab z dynią

Schab z dynią

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
60 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

424.2 kcal

Białko:

25.4 g

Tłuszcze:

11.1 g

Węglowodany:

53.8 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki
4 porcje schabu wieprzowego (400 g)
2 porcje ryżu (200 g)
lub kaszy pęczak
0.5 sztuki pora (120 g)
0.7 sztuki cebuli (80 g)
3 ząbki czosnku (18 g)
10 porcji dyni (300 g)
1.2 szklanki bulionu warzywnego (300 g)
5 łyżeczek kurkumy (5 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub oleju rzepakowego
3 łyżeczki tymianku (3 g)
3 łyżeczki rozmarynu (3 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcja dodając do wody kurkumę i ½ łyżeczki soli
2. Schab kroimy na plastry posypujemy solą i pieprzem
3. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojonego pora, cebulę i czosnek
4. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na tej samej patelni smażymy schab 1 minutę z każdej strony i układamy w naczyniu na porze
5. Trzemy dynię na tarce i przekładamy na kawałki schabu, po czym zalewamy bulionem
6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 45 minut
7. Podajemy z ugotowanym ryżem.

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę