Sałatka z awokado, szynką parmeńską i jajkiem
Szukasz inspirującego przepisu na oryginalną i pożywną sałatkę? Wypróbuj mój przepis na sałatkę z awokado, szynką parmeńską i jajkiem. To pyszna, ale przede wszystkim bardzo zdrowa sałatka, która wzbogaci nasz organizm w dużą ilość witamin i minerałów.

Sałatka z awokado, szynką parmeńską i jajkiem
Podstawowe informacje
20 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
480 kcal
Białko:
29.7 g
Tłuszcze:
36.2 g
Węglowodany:
10.8 g
Zobacz więcej szczegółów
Szukasz inspirującego przepisu na oryginalną i pożywną sałatkę? Wypróbuj mój przepis na sałatkę z awokado, szynką parmeńską i jajkiem. To pyszna, ale przede wszystkim bardzo zdrowa sałatka, która wzbogaci nasz organizm w dużą ilość witamin i minerałów.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Do miski wrzucamy młode liście szpinaku
- 2. Dodajemy pokrojone w kostkę awokado
- 3. Dodajemy pokrojoną szynkę
- 4. Posypujemy solą, pieprzem i zalewamy oliwą. Mieszamy całość
- 5. Jajka gotujemy na miękko. (Jajko warto wcześniej wyjąc z lodówki lub zamoczyć w wodzie o temperaturze pokojowej, aby nie pękło w gotującej się wodzie. Następnie wkładamy jajko do wody za pomocą łyżki. Posypujemy solą, gotujemy 3 do 5 minut w zależności od wielkości.)
- 6. Gotowe jajka kroimy w połowie i kładziemy na sałatkę
- 7. Oliwa i płynne żółtko tworzą przepyszny sos. Smacznego!