Zapisz

Sałatka z pieczonych warzyw

Oceń
4,80/5
(z 5 ocen)
983kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
sałatka z pieczonych warzyw

Sałatka z pieczonych warzyw

Na cały przepis przypada:

983

kcal

43

białka b

22

tłuszczy t

175

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
400 g batatów
160 g ciecierzycy
230 g papryki
500 g cukinii
40 g papryczki chilli
10 g kminu rzymskiego
10 g słodkiej papryki
10 g oregano
100 g rukoli lub roszponki
10 g oliwy
Sól pieprz
Sposób przygotowania
1. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni,
2. Bataty kroimy w grube słupki, cukinię w plastry oraz paprykę i papryczkę,
3. Odcedzamy ciecierzycę z puszki
4. Przekładamy na blachę wszystkie warzywa i doprawiamy kuminem, solą, pieprzem, papryką i oregano, skrapiamy oliwą,
5. Pieczemy przez około 20 minut lub do momentu, aż bataty będą miękkie,
6. Wyjmujemy bataty i przygotowujemy sos do sałatki mieszając wszystkie jego składniki w słoiku lub miseczce,
7. Mieszamy ½ sosu z rukolą/roszponką i wykładamy ją na talerz
8. Następnie układamy na niej warzywa i je też skrapiamy sosem.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,80/5
(z 5 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę