Sałatka nicejska

Sałatka nicejska
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
474.1 kcal
Białko:
29.7 g
Tłuszcze:
15.9 g
Węglowodany:
60.1 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Jajka gotujemy na twardo, około 9 minut od zgotowania wody. Studzimy i obieramy jajka
- 2. Fasolkę gotujemy na parze
- 3. Ziemniaki gotujemy w wodzie do miękkości
- 4. Oliwki, pomidorki, cebulę kroimy.
- 5. Składniki sosu przekładamy do słoiczka i energicznie wstrząsamy do uzyskania jednolitego sosu
- 6. Ziemniaki i jajka kroimy w plasterki
- 7. Sałatę układamy z resztą składników na talerzu i polewamy sosem