Zapisz

Sałatka nicejska

Oceń
5,00/5
(z 7 ocen)
sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

474.1kcal

Białko:

29.7g

Tłuszcze:

15.9g

Węglowodany:

60.1g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
1 garść oliwek (30 g)
1 sztuka jajka (55 g)
1.5 sztuki ziemniaków (150 g)
1.5 garści fasolki szparagowej (200 g)
15 sztuk pomidorków koktajlowych (200 g)
lub papryki
0.5 opakowania tuńczyka (50 g)
2.5 porcji miksu sałat (150 g)
0.4 sztuki czerwonej cebuli (40 g)
sos:
4 łyżki octu winnego (20 g)
1 ząbek czosnku (6 g)
0.8 łyżeczki musztardy (8 g)
1 łyżeczka oliwy (5 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Jajka gotujemy na twardo, około 9 minut od zgotowania wody. Studzimy i obieramy jajka
2. Fasolkę gotujemy na parze
3. Ziemniaki gotujemy w wodzie do miękkości
4. Oliwki, pomidorki, cebulę kroimy.
5. Składniki sosu przekładamy do słoiczka i energicznie wstrząsamy do uzyskania jednolitego sosu
6. Ziemniaki i jajka kroimy w plasterki
7. Sałatę układamy z resztą składników na talerzu i polewamy sosem

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 7 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę