Sałatka z fetą, pomidorkami i chili
Feta to ser pochodzący z Grecji. Produkuje się go z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem koziego lub tylko z mleka koziego. Może stanowić dodatek do wielu potraw, a jedną z nich jest sałatka z fetą, pomidorkami i chili, polana aromatyczną oliwą z oliwek.

Sałatka z fetą, pomidorkami i chili
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
373.9 kcal
13.3 g
31.4 g
10.9 g
Feta to ser pochodzący z Grecji. Produkuje się go z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem koziego lub tylko z mleka koziego. Może stanowić dodatek do wielu potraw, a jedną z nich jest sałatka z fetą, pomidorkami i chili, polana aromatyczną oliwą z oliwek.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Orzechy prażymy na suchej patelni i odstawiamy do ostudzenia
- 2. Kroimy w kosteczkę ser typu feta, a papryczkę chili w plasterki
- 3. Do dużego półmiska wkładamy mieszankę sałat, rukolę oraz pokrojony ser i papryczki
- 4. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki lub ćwiartki i wrzucamy do półmiska
- 5. Dodajemy orzechy włoskie i cieszymy się smakiem pysznej sałatki. Smacznego!