Zapisz

Sałatka z fetą, pomidorkami i chili

Feta to ser pochodzący z Grecji. Produkuje się go z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem koziego lub tylko z mleka koziego. Może stanowić dodatek do wielu potraw, a jedną z nich jest sałatka z fetą, pomidorkami i chili, polana aromatyczną oliwą z oliwek.

Oceń przepis
5,00/5
(z 2 ocen)
1122kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Sałatka z fetą, pomidorkami i chili

Na cały przepis przypada:

1122

kcal

40

białka b

94

tłuszczy t

33

węglowodanów w

Feta to ser pochodzący z Grecji. Produkuje się go z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z dodatkiem koziego lub tylko z mleka koziego. Może stanowić dodatek do wielu potraw, a jedną z nich jest sałatka z fetą, pomidorkami i chili, polana aromatyczną oliwą z oliwek.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
200 gram Sera typu Feta
1 garść Mieszanki sałat
1 garść Rukoli
150 gram Pomidorków koktajlowych czerwonych
50 gram Orzechów włoskich
1 Papryczka chili
2 łyżki Oliwy z oliwek
1 łyżeczka Soku z cytryny
1 łyżeczka Miodu
Sposób przygotowania
1. Orzechy prażymy na suchej patelni i odstawiamy do ostudzenia.
2. Kroimy w kosteczkę ser typu feta, a papryczkę chili w plasterki.
3. Do dużego półmiska wkładamy mieszankę sałat, rukolę oraz pokrojony ser i papryczki.
4. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki lub ćwiartki i wrzucamy do półmiska.
5. Dodajemy orzechy włoskie i cieszymy się smakiem pysznej sałatki. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
5,00/5
(z 2 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę