Ryżowy pudding z prażonymi gruszkami

Oceń
4,83/5
(z 6 ocen)
ryżowy pudding z prażonymi gruszkami

Ryżowy pudding z prażonymi gruszkami

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
25 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

409.4 kcal

Białko:

21.9 g

Tłuszcze:

3 g

Węglowodany:

63.9 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
1 porcja ryżu (100 g)
2 sztuki jogurtu skyr (300 g)
2 sztuki gruszek (260 g)
0.1 łyżeczki cynamonu (0.25 g)
2 łyżki ksylitolu (30 g)
1 łyżeczka oleju rzepakowego (5 g)
1 szczypta soli himalajskiej (0.25 g)
Sposób przygotowania
1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu i odsączamy.
2. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy z jedną łyżeczką oleju i jedną łyżeczką ksylitolu na patelni przez 10 minut.
3. Ugotowany ryż łączymy z jogurtem, ksylitolem i cynamonem. Podgrzewamy w rondelku z połową gruszek, co chwilę mieszając.
4. Całość przekładamy do miseczek. Na wierzch układamy pozostałe gruszki. Smacznego!
To też może Ci zasmakować
Ryżanka z owocami
Ryż z jabłkami

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę