Ryżowy pudding z prażonymi gruszkami

Ryżowy pudding z prażonymi gruszkami
Podstawowe informacje
25 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
409.4 kcal
Białko:
21.9 g
Tłuszcze:
3 g
Węglowodany:
63.9 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu i odsączamy.
- 2. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy z jedną łyżeczką oleju i jedną łyżeczką ksylitolu na patelni przez 10 minut.
- 3. Ugotowany ryż łączymy z jogurtem, ksylitolem i cynamonem. Podgrzewamy w rondelku z połową gruszek, co chwilę mieszając.
- 4. Całość przekładamy do miseczek. Na wierzch układamy pozostałe gruszki. Smacznego!