Ryż z wołowiną i warzywami
Wołowina nie jest łatwa w przygotowaniu, więc zachęcam do wypróbowania wyjątkowego przepisu na ryż z wołowiną i warzywami. To połączenie naprawdę warto spróbować w swojej kuchni. Zdecydowanie jest to danie proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.
973kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Ryż z wołowiną i warzywami
Na jedną porcję przypada:
973
kcal54
białka b36
tłuszczy t109
węglowodanów wWołowina nie jest łatwa w przygotowaniu, więc zachęcam do wypróbowania wyjątkowego przepisu na ryż z wołowiną i warzywami. To połączenie naprawdę warto spróbować w swojej kuchni. Zdecydowanie jest to danie proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.
Zobacz jak to się robi:
Udostępnij przepis:
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
- 100 g ryżu
- 200 g mielonej wołowiny
- 20 g oliwy z oliwek
- 280 g papryki
- 30 g szpinaku
- 120 g pora
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
- 1. Ryż gotujemy według przepisu.
- 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek.
- 3. Dodajemy posiekany czosnek i pokrojonego pora.
- 4. Smażymy kilka minut, dodajemy pokrojoną paprykę.
- 5. Po kilku minutach dodajemy mięso mielone.
- 6. Przyprawiamy obficie pieprzem i solą.
- 7. Smażymy, aż mięso będzie gotowe.
- 8. Dodajemy ryż, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę.
- 9. Po usmażeniu możemy już jeść. Smacznego!