Zapisz

Ryż z wołowiną i warzywami

Wołowina nie jest łatwa w przygotowaniu, więc zachęcam do wypróbowania wyjątkowego przepisu na ryż z wołowiną i warzywami. To połączenie naprawdę warto spróbować w swojej kuchni. Zdecydowanie jest to danie proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.

Oceń
4,58/5
(z 26 ocen)
ryż z wołowiną i warzywami

Ryż z wołowiną i warzywami

Podstawowe informacje
  poziom trudności
25 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

486.6kcal

Białko:

27g

Tłuszcze:

18g

Węglowodany:

54.7g

Wołowina nie jest łatwa w przygotowaniu, więc zachęcam do wypróbowania wyjątkowego przepisu na ryż z wołowiną i warzywami. To połączenie naprawdę warto spróbować w swojej kuchni. Zdecydowanie jest to danie proste, szybkie i przede wszystkim zdrowe.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki:
1 porcja ryżu (100 g)
lub kaszy pęczak
2 porcje mielonej wołowiny (200 g)
lub mielonego mięsa drobiowego
4 łyżeczki oliwy z oliwek (20 g)
lub oleju rzepakowego
2 sztuki papryki (280 g)
lub cukinii
1 garść szpinaku (30 g)
0.5 sztuki pora (120 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Ryż gotujemy według przepisu
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek
3. Dodajemy posiekany czosnek i pokrojonego pora
4. Smażymy kilka minut, dodajemy pokrojoną paprykę
5. Po kilku minutach dodajemy mięso mielone
6. Przyprawiamy obficie pieprzem i solą
7. Smażymy, aż mięso będzie gotowe
8. Dodajemy ryż, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę
9. Po usmażeniu możemy już jeść. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,58/5
(z 26 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę