Zapisz

Ratatouille z dorszem

Oceń
4,67/5
(z 3 ocen)
417kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
ratatouille z dorszem

Ratatouille z dorszem

Na cały przepis przypada:

417

kcal

30

białka b

7

tłuszczy t

63

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
100 g polędwicy z dorsza
50 g bakłażana
100 g cukinii
100 g papryki
200 g ziemniaków
100 g pomidorków koktajlowych
100 g pomidorów
80 g cebuli
8 g czosnku
4 g oliwy z oliwek
5 g octu balsamicznego
sól, pieprz
świeży tymianek
świeża bazylia
Sposób przygotowania
1. Bakłażana, cukinię, papryki, ziemniaki, cebulę oraz pomidory kroimy w podobną kostkę i polewamy oliwą oraz octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem mieszamy ze sobą
2. Układamy na dużej blaszce i dodajemy rozgnieciony czosnek oraz świeże zioła
3. Pieczemy w piekarniku przez 25 minut w 190 *C
4. Dorsza kroimy w kawałki ok 2-3 cm i posypujemy solą i pieprzem.
5. Po 25 minutach na naszych warzywach układamy dorsza i wstawiamy do tak samo nagrzanego piekarnika na 13-15 minut.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,67/5
(z 3 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę