Zapisz

Ratatouille z dorszem

Oceń
4,86/5
(z 7 ocen)
ratatouille z dorszem

Ratatouille z dorszem

Podstawowe informacje
  poziom trudności
50 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

442.8kcal

Białko:

31.2g

Tłuszcze:

7.9g

Węglowodany:

69.3g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
1 porcja polędwicy z dorsza (100 g)
lub świeżego tuńczyka
0.3 sztuki bakłażana (50 g)
0.5 sztuki cukinii (100 g)
0.7 sztuki papryki (100 g)
2 sztuki ziemniaków (200 g)
lub batatów
8 sztuk pomidorków koktajlowych (100 g)
0.8 sztuki pomidorów (100 g)
0.7 sztuki cebuli (80 g)
1 ząbek czosnku (6 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub oleju rzepakowego
1 łyżka octu balsamicznego (5 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
1 porcja świeżego tymianku (10 g)
5 garści świeżej bazylii (5 g)
Sposób przygotowania
1. Bakłażana, cukinię, papryki, ziemniaki, cebulę oraz pomidory kroimy w podobną kostkę i polewamy oliwą oraz octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem mieszamy ze sobą
2. Układamy na dużej blaszce i dodajemy rozgnieciony czosnek oraz świeże zioła
3. Pieczemy w piekarniku przez 25 minut w 190 *C
4. Dorsza kroimy w kawałki ok 2-3 cm i posypujemy solą i pieprzem
5. Po 25 minutach na naszych warzywach układamy dorsza i wstawiamy do tak samo nagrzanego piekarnika na 13-15 minut

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,86/5
(z 7 ocen)
To też może Ci zasmakować
Tuna bowl
Grillowany stek z tuńczyka

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę