Ratatouille z dorszem

Ratatouille z dorszem
Podstawowe informacje
50 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
442.8 kcal
Białko:
31.2 g
Tłuszcze:
7.9 g
Węglowodany:
69.3 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Bakłażana, cukinię, papryki, ziemniaki, cebulę oraz pomidory kroimy w podobną kostkę i polewamy oliwą oraz octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem mieszamy ze sobą
- 2. Układamy na dużej blaszce i dodajemy rozgnieciony czosnek oraz świeże zioła
- 3. Pieczemy w piekarniku przez 25 minut w 190 *C
- 4. Dorsza kroimy w kawałki ok 2-3 cm i posypujemy solą i pieprzem
- 5. Po 25 minutach na naszych warzywach układamy dorsza i wstawiamy do tak samo nagrzanego piekarnika na 13-15 minut