Ramen z tofu

Ramen z tofu
Podstawowe informacje
200 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
484.3 kcal
Białko:
41 g
Tłuszcze:
19.7 g
Węglowodany:
46.1 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekany imbir, cebulę, czosnek i smażymy przez 5 minut
- 2. Dodajemy jedną łyżkę sosu sojowego i mieszamy, po minucie wlewamy bulion warzywny, następnie dodajemy grzyby, łyżeczkę soli, oraz resztę sosu sojowego
- 3. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień, gotujemy przez minimum godzinę - najlepiej 2 - 3 godziny
- 4. Tofu kroimy w kostkę i podsmażamy. Grillujemy pojedyncze liście kapusty
- 5. Kroimy szczypiorek i marchewkę. Makaron gotujemy według instrukcji
- 6. Wywar przelewamy przez sitko, wyjmujemy grzyby, warzywa możemy przecisnąć przez oczka sitka. Dodajemy pastę miso
- 7. Grzyby kroimy i dodajemy do wywaru. Zagotowujemy
- 8. Podajemy z makaronem, warzywami, tofu i szczypiorkiem