Zapisz

Pulpety z tofu

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
1559kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
pulpety z tofu

Pulpety z tofu

Na cały przepis przypada:

1559

kcal

95

białka b

41

tłuszczy t

213

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
200 g makaronu tagiatelle
Sos:
400 g pomidorów z kartonu
10 g octu balsamicznego
5 g oliwy z oliwek
8 g czosnku
bazylia
Pulpeciki:
300 g tofu
50 g bułki tartej
20 g sosu sojowego
10 g musztardy dijon
5 g oliwy z oliwek
wędzona papryka
rozmaryn
sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki sosu blendujemy w malakserze i przekładamy do rondelka, podgrzewamy sos przez 20 minut
2. Wszystkie składniki pulpecików wkładamy do blendera i rozdrabniamy
3. Formujemy pulpeciki i smażymy je na patelni z łyżeczką oliwy
4. Makaron gotujemy według zaleceń, odcedzamy i mieszamy z sosem, na wierzchu układamy pupleciki.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę