Zapisz

Pulpety z tofu

Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
pulpety z tofu

Pulpety z tofu

Podstawowe informacje
  poziom trudności
50 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

394.1kcal

Białko:

23.9g

Tłuszcze:

10.4g

Węglowodany:

54.1g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
2 szklanki makaronu tagiatelle (200 g)
lub makaronu bezglutenowego
sos:
1 opakowanie pomidorów z kartonu (400 g)
2 łyżki octu balsamicznego (10 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku (6 g)
10 garści bazyliii (10 g)
pulpeciki:
2.5 opakowania tofu (300 g)
5 łyżek bułki tartej (50 g)
lub mąki owsianej
2 łyżki sosu sojowego (20 g)
1 łyżeczka musztardy dijon (10 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub oleju rzepakowego
1 szczypta wędzonej papryki (1 g)
1 łyżeczka rozmarynu (1 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki sosu blendujemy w malakserze i przekładamy do rondelka, podgrzewamy sos przez 20 minut
2. Wszystkie składniki pulpecików wkładamy do blendera i rozdrabniamy
3. Formujemy pulpeciki i smażymy je na patelni z łyżeczką oliwy
4. Makaron gotujemy według zaleceń, odcedzamy i mieszamy z sosem, na wierzchu układamy pupleciki.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę