Pyszne przepisy ze zwykłych, tanich i dostępnych w każdym sklepie produktów.

Pulpeciki z kaszą perłową

Oceń
(brak ocen)
pulpeciki z kaszą perłową

Pulpeciki z kaszą perłową

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

655.4 kcal

Białko:

54.1 g

Tłuszcze:

10.1 g

Węglowodany:

87.4 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
1 sztuka marchewki (45 g)
0.5 sztuki selera (90 g)
1 sztuka korzenia pietruszki (50 g)
1 sztuka cebuli (110 g)
1 ząbek czosnku (6 g)
4 porcje mięsa mielonego z indyka (400 g)
1 szklanka kaszy jęczmiennej perłowej (200 g)
4 szklanki bulionu warzywnego (1000 g)
5 szczypt czosnku granulowanego (5 g)
1 łyżeczka tymianku suszonego (3 g)
2 listki laurowe (2 g)
3 sztuki ziela angielskiego (3 g)
2 łyżeczki świeżej natki pietruszki (10 g)
2 łyżeczki oleju rzepakowego (10 g)
1 szczypta soli himalajskiej (0.25 g)
Sposób przygotowania
1. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Marchew, seler, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy.
3. W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Całość podsmażamy przez 3 minuty, dodajemy bulion i gotujemy.
4. Do mięsa dodajemy czosnek granulowany, tymianek, sól oraz pieprz. Całość mieszamy i formujemy małe pulpeciki.
5. Pulpeciki wrzucamy do bulionu i gotujemy przez 25-30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
6. Kasze przekładamy do miseczek i zalewamy bulionem. Na wierzchu układamy pulpeciki i posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego!

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę