Pulpeciki z kaszą perłową

Pulpeciki z kaszą perłową
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
655.4 kcal
Białko:
54.1 g
Tłuszcze:
10.1 g
Węglowodany:
87.4 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
- 2. Marchew, seler, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy.
- 3. W rondelku rozgrzewamy olej, dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Całość podsmażamy przez 3 minuty, dodajemy bulion i gotujemy.
- 4. Do mięsa dodajemy czosnek granulowany, tymianek, sól oraz pieprz. Całość mieszamy i formujemy małe pulpeciki.
- 5. Pulpeciki wrzucamy do bulionu i gotujemy przez 25-30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
- 6. Kasze przekładamy do miseczek i zalewamy bulionem. Na wierzchu układamy pulpeciki i posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego!