Pomidorowe leczo z batatami
Lubisz bataty, jednak nudzą Ci się wszystkie potrawy? Sprawdź przepis na pomidorowe leczo z batatami, który znakomicie łączy paprykę, fasolę, cukinię, bakłażana i bataty z wołowym mięsem. Danie znakomicie nadaje się na obiad lub posiłek potreningowy.
Smacznego!

Pomidorowe leczo z batatami
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
549.7 kcal
33.2 g
13 g
81.5 g
Lubisz bataty, jednak nudzą Ci się wszystkie potrawy? Sprawdź przepis na pomidorowe leczo z batatami, który znakomicie łączy paprykę, fasolę, cukinię, bakłażana i bataty z wołowym mięsem. Danie znakomicie nadaje się na obiad lub posiłek potreningowy.
Smacznego!
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. W garnku na oliwie podsmażamy cebulę i posiekany czosnek
- 2. Dodajemy mięso i obsmażamy
- 3. Doprawiamy pieprzem i solą
- 4. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, a po chwili pokrojoną cukinię i bakłażana
- 5. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i smażmy od czasu do czasu mieszając
- 6. Batata obieramy i kroimy w kostkę
- 7. Podgotowujemy pokrojone kawałki batata około 10 minut. Odcedzamy i dodajemy na patelnię
- 8. Dodajemy czerwoną fasolę (opcjonalnie)
- 9. Pomidory obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do środka
- 10. Doprawiamy pieprzem, oregano, bazylią, ostrą i wędzoną papryką
- 11. Dodajemy przecier pomidorowy i całość mieszamy
- 12. Po wymieszaniu nasze pysze danie jest gotowe. Smacznego!