Polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą
Nudzą Cię standardowe przepisy na obiad? Sprawdź mój przepis na polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą. Idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad, jak również na kolację. To szybkie rozwiązanie dla osób zapracowanych, szukających niesamowitych doznań kulinarnych.

Polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
442.8 kcal
44.8 g
25.4 g
5.9 g
Nudzą Cię standardowe przepisy na obiad? Sprawdź mój przepis na polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą. Idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad, jak również na kolację. To szybkie rozwiązanie dla osób zapracowanych, szukających niesamowitych doznań kulinarnych.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Polędwiczkę czyścimy i kroimy w ukośne plastry
- 2. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem
- 3. Doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy przeciśniętym czosnkiem i odstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Im dłużej tym lepiej
- 4. Mozzarellę kroimy w plasterki
- 5. Na każdym kawałku polędwiczki kładziemy kawałek mozzarelli, plasterek szynki i nabijamy wykałaczką, przebijając w dwóch miejscach
- 6. Na patelni rozgrzewamy oliwę
- 7. Smażymy około 3 minut na każdą stronę
- 8. Gotowe polędwiczki przekładamy na talerz
- 9. Wyciągamy wykałaczki i posypujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi
- 10. Polecam podać danie z ziemniaczkami. Smacznego!
To też może Ci zasmakować

Kurczak pieczony z pastą harrisa i warzywami
