Zapisz

Polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą

Nudzą Cię standardowe przepisy na obiad? Sprawdź mój przepis na polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą. Idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad, jak również na kolację. To szybkie rozwiązanie dla osób zapracowanych, szukających niesamowitych doznań kulinarnych.

Oceń przepis
4,25/5
(z 8 ocen)
1312kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą

Na cały przepis przypada:

1312

kcal

134

białka b

75

tłuszczy t

15

węglowodanów w

Nudzą Cię standardowe przepisy na obiad? Sprawdź mój przepis na polędwiczki z szynką parmeńską i mozzarellą. Idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad, jak również na kolację. To szybkie rozwiązanie dla osób zapracowanych, szukających niesamowitych doznań kulinarnych.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
350 g polędwiczki wieprzowej
2 ząbki czosnku
60 g szynki parmeńskiej
120 g mozzarelli
20 g oliwy z oliwek
pomidorki koktajlowe
rozmaryn
Sposób przygotowania
1. Polędwiczkę czyścimy i kroimy w ukośne plastry
2. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem
3. Doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy przeciśniętym czosnkiem i odstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Im dłużej tym lepiej
4. Mozzarellę kroimy w plasterki
5. Na każdym kawałku polędwiczki kładziemy kawałek mozzarelli, plasterek szynki i nabijamy wykałaczką, przebijając w dwóch miejscach
6. Na patelni rozgrzewamy oliwę
7. Smażymy około 3 minut na każdą stronę
8. Gotowe polędwiczki przekładamy na talerz
9. Wyciągamy wykałaczki i posypujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi
10. Polecam podać danie z ziemniaczkami. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,25/5
(z 8 ocen)
To też może Ci zasmakować
Świąteczne ciasteczka
Faworki

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę