Polędwiczki w sosie porowo-śmietanowym
Uwielbiasz por, ale nie wiesz, jak go przyrządzić? Mam dla Ciebie idealny przepis na wyjątkowe danie, które zagości na Twoim stole już na stałe. Polędwiczki w sosie porowo-śmietanowym to oryginalny smak, jakiego dotąd nie próbowałeś. Sprawdź!

Polędwiczki w sosie porowo-śmietanowym
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
534.3 kcal
Białko:
34.8 g
Tłuszcze:
24.1 g
Węglowodany:
48.1 g
Zobacz więcej szczegółów
Uwielbiasz por, ale nie wiesz, jak go przyrządzić? Mam dla Ciebie idealny przepis na wyjątkowe danie, które zagości na Twoim stole już na stałe. Polędwiczki w sosie porowo-śmietanowym to oryginalny smak, jakiego dotąd nie próbowałeś. Sprawdź!
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Mięso myjemy, odcinamy błonę i kroimy na skośne plasterki
- 2. Rozkładamy na desce i delikatnie rozbijamy
- 3. Nacieramy posiekanym czosnkiem, doprawiamy i odstawiamy na parę minut
- 4. Pora obieramy z pierwszej warstwy, myjemy i kroimy na cienkie paseczki
- 5. Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę
- 6. Mięso smażymy krótko na dużym ogniu, ok. minuty na stronę i przekładamy na talerz
- 7. Na tej samą patelnie wykładamy pora, doprawiamy solą i pieprzem
- 8. Mieszając smażymy kilka minut
- 9. Dolewamy wodę i dusimy pod przykrywką
- 10. Na patelnie wykładamy polędwiczki, wlewamy mleczko lub śmietankę
- 11. Dodajemy musztardę, mieszamy i doprowadzamy do zagotowania
- 12. Podajemy z ziemniaczkami i ogórkiem
- 13. Ziemniaki po ugotowaniu możemy podpiec w piekarniku. Smacznego!
To też może Ci zasmakować

Makaron ryżowy smażony z brokułami i drobiowym mięsem mielonym
