Zapisz

Placuszki twarogowe

Śniadania nie muszą być monotonne i składać się wyłącznie z kanapek. Te ostatnie można zastąpić placuszkami twarogowymi. Użyjmy do ich przyrządzenia mąki orkiszowej. Jest zdrowsza od białej mąki, bo zawiera więcej błonnika, żelaza i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Oceń
4,34/5
(z 116 ocen)
placuszki twarogowe

Placuszki twarogowe

Podstawowe informacje
  poziom trudności
15 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

454.9kcal

Białko:

44.3g

Tłuszcze:

17.1g

Węglowodany:

28.7g

Śniadania nie muszą być monotonne i składać się wyłącznie z kanapek. Te ostatnie można zastąpić placuszkami twarogowymi. Użyjmy do ich przyrządzenia mąki orkiszowej. Jest zdrowsza od białej mąki, bo zawiera więcej błonnika, żelaza i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
0.8 opakowania twarogu półtłustego (150 g)
2 sztuki jaj (110 g)
3 łyżeczki erytrolu (15 g)
3 łyżki mąki orkiszowej (30 g)
lub mąki owsianej
Sposób przygotowania
1. Oddzielamy żółtka i biała jajek
2. Białka ubijamy na pianę w oddzielnej misce
3. Przesiewamy przez sitko mąkę orkiszową, a następnie dodajemy ją do twarogu, żółtek jaj oraz erytrolu
4. Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i mieszamy łyżką
5. Rozgrzewamy patelnię bez dodatku tłuszczu i wylewamy ciasto, tworząc małe placuszki
6. Placuszki świetnie komponują się z jogurtem naturalnym z owocami. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,34/5
(z 116 ocen)
To też może Ci zasmakować
Fit Placuszki
Placki bananowe

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę