Pizza z mięsem

Pizza z mięsem
Podstawowe informacje
105 min.
Całkowity czas przygotowania
25 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
496 kcal
Białko:
29 g
Tłuszcze:
18.5 g
Węglowodany:
51.6 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Wodę i drożdze oraz cukier łączymy ze sobą odstawiamy na 10 minut
- 2. Mąkę i zaczyn łączymy ze sobą i dodajemy oliwę
- 3. Ciasto zagniatamy i odstawiamy na 45 minut do wyrośnięcia
- 4. W rondelku podsmażamy posiekany czosnek i cebulę, a następnie dodajemy passatę gotujemy przez 20 minut.
- 5. Mięso mielone posypujemy ziołami i pieprzem oraz ziołami i smażymy około 10 minut, następnie dodajemy pokrojone pomidory suszone, zdejmujemy z ognia po 3 minutach i odstawiamy do ostudzenia
- 6. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni (góra/dół)
- 7. Ciasto rozciągamy i formujemy kształt pizzy , rozsmarowujemy sos, nakładamy mozzarellę, dodatki i pieczemy w piekarniku przez 15 minut