Zapisz

Pieczony łosoś z warzywami

Oceń
5,00/5
(z 5 ocen)
pieczony łosoś z warzywami

Pieczony łosoś z warzywami

Podstawowe informacje
  poziom trudności
55 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

500.7kcal

Białko:

25.5g

Tłuszcze:

18.5g

Węglowodany:

57.6g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
1.5 sztuki cukinii (300 g)
lub bakłażana
2 sztuki papryki (250 g)
2 sztuki cebuli (200 g)
0.5 sztuki brokuła (200 g)
lub kalafiora
3.5 garści oliwek (100 g)
4 porcje łososia (400 g)
2 porcje ryżu (200 g)
lub dowolnej kaszy
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub oleju rzepakowego
1 łyżeczka oregano (5 g)
4 łyżki octu winnego (20 g)
lub octu balsamicznego
1 ząbek czosnku (6 g)
2 szczypty soli i pieprzu (2 g)
Sposób przygotowania
1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
2. Ryż gotujemy według instrukcji
3. Cebulę kroimy w grube pióra, cukinię i paprykę w plastry, oliwki odsączamy, brokuła dzielimy na różyczki
4. Przekładamy warzywa na blaszkę i dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Polewamy oliwą i octem, posypujemy solą, pieprzem i oregano, następnie mieszamy i pieczemy w piekarniku przez 25 minut
5. Po tym czasie układamy na warzywach łososia i pieczemy przez 13-15 minut

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 5 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę