Pieczony łosoś z warzywami

Pieczony łosoś z warzywami
Podstawowe informacje
55 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
500.7 kcal
Białko:
25.5 g
Tłuszcze:
18.5 g
Węglowodany:
57.6 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni
- 2. Ryż gotujemy według instrukcji
- 3. Cebulę kroimy w grube pióra, cukinię i paprykę w plastry, oliwki odsączamy, brokuła dzielimy na różyczki
- 4. Przekładamy warzywa na blaszkę i dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku. Polewamy oliwą i octem, posypujemy solą, pieprzem i oregano, następnie mieszamy i pieczemy w piekarniku przez 25 minut
- 5. Po tym czasie układamy na warzywach łososia i pieczemy przez 13-15 minut