Zapisz

Pieczony indyk z warzywami

Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

Oceń przepis
4,33/5
(z 6 ocen)
410kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Pieczony indyk z warzywami

Na cały przepis przypada:

410

kcal

29

białka b

22

tłuszczy t

26

węglowodanów w

Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
100 g mięsa z piersi indyka
1 mała cukinia
1 czerwona papryka
kilka zielonych szparagów
1 mała cebula
natka pietruszki
20 g oliwa z oliwek
curry
pieprz cytrynowy
papryka słodka
chili
Sposób przygotowania
1. Mięso czyścimy i kroimy na duże kawałki
2. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, natomiast cebulę kroimy w cienkie paseczki
3. Odkrajamy końcówki szparagów
4. Paprykę kroimy w paseczki
5. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy
6. Pieczemy w 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,33/5
(z 6 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę