Pieczony indyk z warzywami
Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

Pieczony indyk z warzywami
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
415.6 kcal
32.2 g
18.1 g
35.4 g
Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Mięso czyścimy i kroimy na duże kawałki
- 2. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, natomiast cebulę kroimy w cienkie paseczki
- 3. Odkrajamy końcówki szparagów
- 4. Paprykę kroimy w paseczki
- 5. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy
- 6. Pieczemy w 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!