Zapisz

Pieczony indyk z warzywami

Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

Oceń
4,00/5
(z 23 ocen)
pieczony indyk z warzywami

Pieczony indyk z warzywami

Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

415.6kcal

Białko:

32.2g

Tłuszcze:

18.1g

Węglowodany:

35.4g

Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
1 porcja mięsa z piersi indyka (100 g)
lub mięsa z piersi kurczaka
1 sztuka cukinii (190 g)
1 sztuka czerwonej papryki (140 g)
4 sztuki zielonych szparagów (120 g)
1 sztuka cebuli (110 g)
0.5 łyżeczki natki pietruszki (15 g)
3 łyżeczki oliwy z oliwek (15 g)
lub oleju rzepakowego
1 łyżka curry (5 g)
2 łyżeczki pieprzu cytrynowego (2 g)
0.2 łyżeczki papryki słodkiej (1 g)
0.2 łyżeczki chili (1 g)
Sposób przygotowania
1. Mięso czyścimy i kroimy na duże kawałki
2. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, natomiast cebulę kroimy w cienkie paseczki
3. Odkrajamy końcówki szparagów
4. Paprykę kroimy w paseczki
5. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy
6. Pieczemy w 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,00/5
(z 23 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę