Zapisz

Pieczony indyk z warzywami

Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

Oceń
4,29/5
(z 14 ocen)
457.4kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
pieczony indyk z warzywami

Pieczony indyk z warzywami

Na cały przepis przypada:

457.4

kcal

32.1

białka b

23

tłuszczy t

35

węglowodanów w

Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
100 g mięsa z piersi indyka
180 g cukinii
140 g czerwonej papryki
120 g zielonych szparagów
100 g cebuli
15 g natki pietruszki
20 g oliwa z oliwek
5 g curry
2 g pieprzu cytrynowego
szczypta papryki słodkiej
szczypta chili
Sposób przygotowania
1. Mięso czyścimy i kroimy na duże kawałki
2. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, natomiast cebulę kroimy w cienkie paseczki
3. Odkrajamy końcówki szparagów
4. Paprykę kroimy w paseczki
5. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy
6. Pieczemy w 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,29/5
(z 14 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę