Pieczone warzywa

Oceń
4,11/5
(z 9 ocen)
pieczone warzywa

Pieczone warzywa

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

277.3 kcal

Białko:

8.8 g

Tłuszcze:

12.1 g

Węglowodany:

40.8 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
1.5 sztuki cukinii (300 g)
lub bakłażana
5 sztuk marchewki (300 g)
1 sztuka cebuli (110 g)
5 ząbków czosnku (30 g)
2 sztuki papryki (280 g)
4 łyżeczki oliwy (20 g)
lub oleju kokosowego
5 łyżeczek tymianku (5 g)
5 łyżeczek rozmarynu (5 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Cukinie oraz marchewki kroimy w plastry około 1 cm
2. Papryki kroimy na połówki, paprykę czyścimy z nasion i kroimy na 6 części
3. Cebule kroimy na 4-6 części
4. Czosnek rozgniatamy
5. Wszystkie warzywa przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawami
6. Dodajemy oliwę i mieszamy ze sobą, warzywa pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę