Ten przepis jest zdrowy
Ale aby osiągnąć swój cel, Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Pieczone warzywa z sosem orzechowym

Oceń
(brak ocen)
693kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
pieczone warzywa z sosem orzechowym

Pieczone warzywa z sosem orzechowym

Na cały przepis przypada:

693

kcal

22

białka b

36

tłuszczy t

83

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
300 g marchewki
100 g pietruszki
50 g batata
100 g selera
300 g dyni
5 g papryki w proszku
2 g tymianku
2 g rozmaryn
5 g kuminu
10 g oliwy
sól i pieprz
40 g masła orzechowego
100 g mleka kokosowego
30 g jasnego sosu sojowego
Sposób przygotowania
1. Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia
2. Wszystkie warzywa kroimy, łączymy z oliwą i przyprawami
3. Pieczemy w piekarniku przez około 30-35 minut
4. W małym rondelku podgrzewamy mleko kokosowe dodajemy do niego masło orzechowe i sos sojowy, mieszamy do momentu aż wszystkie składniki się połączą.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
(brak ocen)
To też może Ci zasmakować
Burgery z salsą z awokado
Szarlotka

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę