Pyszne przepisy ze zwykłych, tanich i dostępnych w każdym sklepie produktów.

Pieczone warzywa z sosem orzechowym

Oceń
3,75/5
(z 32 ocen)
pieczone warzywa z sosem orzechowym

Pieczone warzywa z sosem orzechowym

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
50 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

437.5 kcal

Białko:

13.1 g

Tłuszcze:

23 g

Węglowodany:

55.7 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
5 sztuk marchewki (300 g)
1 sztuka pietruszki (120 g)
0.3 sztuki batata (50 g)
lub ziemniaka
0.5 sztuki selera (100 g)
10 porcji dyni (300 g)
1 łyżeczka papryki w proszku (5 g)
2 łyżeczki tymianku (2 g)
2 łyżeczki rozmarynu (2 g)
2 łyżeczki kuminu (2 g)
2 łyżeczki oliwy (10 g)
lub oleju kokosowego
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
1.3 łyżeczki masła orzechowego (40 g)
0.3 łyżki mleczka kokosowego (100 g)
3 łyżki jasnego sosu sojowego (30 g)
Sposób przygotowania
1. Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia
2. Wszystkie warzywa kroimy, łączymy z oliwą i przyprawami
3. Pieczemy w piekarniku przez około 30-35 minut
4. W małym rondelku podgrzewamy mleko kokosowe dodajemy do niego masło orzechowe i sos sojowy, mieszamy do momentu aż wszystkie składniki się połączą.

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę