Pieczone kotleciki z ciecierzycy

Pieczone kotleciki z ciecierzycy
Podstawowe informacje
55 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
536.1 kcal
Białko:
20.4 g
Tłuszcze:
16.3 g
Węglowodany:
89 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Gotujemy kaszę jaglaną, odcedzamy ciecierzycę
- 2. Pokrojonego pora podsmażamy na oliwie
- 3. Obrywamy listki natki pietruszki i siekamy łodyżki, obieramy czosnek i rozgniatamy
- 4. Do naczynia blendera przekładamy ugotowaną kaszę jaglaną, ciecierzycę, czosnek, pietruszkę oraz przyprawy, blendujemy aż wszystkie składniki się połączą
- 5. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką formujemy kotleciki na blaszce, pieczemy kotleciki przez 25 minut.
- 6. Blendujemy wszystkie składniki sosu i gotujemy przez 10 minut
- 7. Kotleciki podajemy z sosem pomidorowym.