Ten przepis jest zdrowy
Ale aby osiągnąć swój cel, Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Pad thai z tofu

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
974kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
pad thai z tofu

Pad thai z tofu

Na cały przepis przypada:

974

kcal

63

białka b

60

tłuszczy t

91

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
100 g makaronu ryżowego płaskiego
200 g tofu
20 g imbiru
10 g oliwy
20 g sosu sojowego
150 g marchewki
25 g orzechów
30 g papryczki chilli
16 g czosnku
5 g miodu
Sposób przygotowania
1. Odsączamy tofu, kroimy i przekładamy do woreczka strunowego do którego dodajemy imbir, czosnek i łyżkę oliwy
2. Odstawiamy tofu na co najmniej 30 minut marynowania
3. Kroimy marchewkę w słupki, resztę czosnku i imbiru drobno siekamy
4. Prażymy posiekane orzechy
5. Makaron zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 4-5 minut, po czym odlewamy wodę i przelewamy makaron zimną wodą
6. Wyjmujemy tofu, a marynatę przelewamy do miski, dolewamy do niej resztę sosu sojowego i miód - wszystko mieszamy do połączenia się składników
7. Na rozgrzanej patelni z łyżka oleju smażymy tofu około 3 minut, co jakiś czas mieszając, po czym wyjmujemy i przekładamy do miseczki
8. Na tą samą patelnie wkładamy marchewkę i podsmażamy przez 3 minuty. Dodajemy makaron podsmażamy przez 2 minuty i dodajemy marynatę
9. Mieszamy całość, dodajemy tofu i posypujemy prażonymi orzechami.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę