Zapisz

Owsiane ciasteczka z mango

Oceń
4,71/5
(z 14 ocen)
owsiane ciasteczka z mango

Owsiane ciasteczka z mango

Podstawowe informacje
  poziom trudności
45 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

389.1kcal

Białko:

12.2g

Tłuszcze:

19.7g

Węglowodany:

46.8g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
3
Składniki:
10 łyżek płatków owsianych błyskawicznych (100 g)
lub płatków orkiszowych
4 łyżeczki oleju rzepakowego (20 g)
lub oliwy z oliwek
0.5 łyżeczki proszku do pieczenia (2.5 g)
lub sody oczyszczonej
5 łyżek mąki żytniej pełnoziarnistej (50 g)
lub mąki jaglanej
10 łyżek migdałów drobno posiekanych lub płatków (50 g)
lub wiórków kokosowych
1 sztuka jajka (55 g)
0.8 łyżeczki miodu (10 g)
lub syropu klonowego
2 łyżeczki erytrolu (10 g)
0.4 sztuki świeżego mango (100 g)
lub gruszki
Sposób przygotowania
1. Płatki owsiane, proszek do pieczenia, mąkę, migdały oraz erytrol dodajemy do miski i łączymy ze sobą
2. Kroimy mango w drobną kostkę
3. Dodajemy do suchych składników jajko, olej, miód oraz pokrojone mango i dobrze mieszamy
4. Formujemy cienki wałek ze składników, zawijamy folią i wkładamy do lodówki na 20 minut
5. Wyjmujemy ciasto z lodówki, wykładamy blaszkę papierem do pieczenia, ciasto dzielimy krojąc wałek na 16 części
6. Układamy ciastka na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,71/5
(z 14 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę