Omletowa tortilla

Omletowa tortilla

Omlety są idealne na śniadanie. Mogą być w wersji na słono, jak również na słodko. Proponuję przepis na omletową tortillę, który skradnie serca wszystkich smakoszy. Jest to jedna z opcji podania jajek na śniadanie. Przygotowanie jest proste i nie wymaga dużo czasu.

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,42/5
(z 31 ocen)
Omletowa tortilla
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

338 kcal Kalorie
29 g Białko
21 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
806 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
2
sztuki jajek kurzych
112 g
2
plastry szynki parmeńskiej
30 g
3
sztuki pomidorki koktajlowe
60 g
0,2
sztuki sera mozzarella
30 g
25 g
 roszponki
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki słodkiej papryki
1,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

338 kcal Kalorie
29 g Białko
21 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
806 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajka mieszamy z odrobiną wody (2-3 łyżki). Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.

2

Wylewamy cienką warstwę ciasta na patelnię z rozgrzaną oliwą.

3

Pomidorki kroimy w plasterki, szynkę na paseczki, ser w kostkę. Kładziemy na omlet.

4

Gdy jaja będą już prawie ścięte, nakładamy pokrojone warzywa i rolujemy naleśnika.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?