Omlet ze szpinakiem i chorizo

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
omlet ze szpinakiem i chorizo

Omlet ze szpinakiem i chorizo

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
15 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

447.1 kcal

Białko:

30.5 g

Tłuszcze:

29.9 g

Węglowodany:

14.9 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki
3 sztuki jajek (170 g)
2 garści szpinaku (50 g)
0.5 sztuki cebuli (50 g)
3 plastry chorizo (21 g)
0.5 sztuki papryki (80 g)
5 sztuk pomidorków koktajlowych (100 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
0.1 łyżeczki pieprzu czarnego (0.25 g)
Sposób przygotowania
1. Rozgrzewamy patelnię. Smażymy z dodatkiem oliwy z oliwek, cebulę pokrojoną w kostkę, na małym ogniu przez 3 minuty.
2. Na patelnię dodajemy szpinak i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, smażymy przez 4-5 minut mieszając.
3. Dodajemy chorizo.
4. Jajka i pieprz łączymy z mlekiem i energicznie roztrzepujemy.
5. Zwiększamy moc pod patelnią i wlewamy masę jajeczną, rozprowadzając ją równomiernie po całej powierzchni patelni.
6. Patelnię przykrywamy pokrywką. Po upływie 2 minut zmniejszamy o połowę moc pod patelnią.
7. Gdy górna warstwa omleta będzie ścięta, patelnię zdejmujemy z ognia i omleta przekładamy na talerz. Smacznego!

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę