Omlet ze szpinakiem i chorizo

Omlet ze szpinakiem i chorizo
Podstawowe informacje
15 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
447.1 kcal
Białko:
30.5 g
Tłuszcze:
29.9 g
Węglowodany:
14.9 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Rozgrzewamy patelnię. Smażymy z dodatkiem oliwy z oliwek, cebulę pokrojoną w kostkę, na małym ogniu przez 3 minuty.
- 2. Na patelnię dodajemy szpinak i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, smażymy przez 4-5 minut mieszając.
- 3. Dodajemy chorizo.
- 4. Jajka i pieprz łączymy z mlekiem i energicznie roztrzepujemy.
- 5. Zwiększamy moc pod patelnią i wlewamy masę jajeczną, rozprowadzając ją równomiernie po całej powierzchni patelni.
- 6. Patelnię przykrywamy pokrywką. Po upływie 2 minut zmniejszamy o połowę moc pod patelnią.
- 7. Gdy górna warstwa omleta będzie ścięta, patelnię zdejmujemy z ognia i omleta przekładamy na talerz. Smacznego!