
Omlet kanapka
Propozycja na pyszne śniadanie. Jajecznica i kanapka w jednym. Dodaj ulubione dodatki i ciesz się smakowitym daniem. Omlet kanapka to przede wszystkim zdrowe i zdecydowanie szybkie rozwiązanie dla osób dbających o swoją codzienną dietę. Smacznie i zdrowo.
479kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Omlet kanapka
Na jedną porcję przypada:
479
kcal32
białka b36
tłuszczy t5
węglowodanów wPropozycja na pyszne śniadanie. Jajecznica i kanapka w jednym. Dodaj ulubione dodatki i ciesz się smakowitym daniem. Omlet kanapka to przede wszystkim zdrowe i zdecydowanie szybkie rozwiązanie dla osób dbających o swoją codzienną dietę. Smacznie i zdrowo.
Zobacz jak to się robi:

Udostępnij przepis:
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
- Na dwa omlety:
- 5 białek jaj kurzych
- 3 żółtka
- 20 g masła klarowanego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- serek kanapkowy
- szynka parmeńska
- rukola
Sposób przygotowania
- 1. Oddzielamy białka od żółtek
- 2. Białka solimy i ubijamy na sztywną pianę
- 3. Żółtka dokładnie mieszamy
- 4. Przelewamy żółtka do miski z ubitą pianą. Mieszamy powoli
- 5. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Za pomocą ręcznika papierowego rozcieramy po całej patelni
- 6. Wylewamy połowę masy i równomiernie rozprowadzamy po całej patelni
- 7. Przykrywamy przykrywką i przez 5 minut smażymy na niskiej temperaturze. Nie podnosimy przykrywki
- 8. Posypujemy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy na talerz i nakładamy ulubione dodatki na kanapkę. Twoja pyszna kanapka już gotowa! Smacznego!