Zapisz

Naleśniki z kremem czekoladowym

To idealny przepis na niestandardowe naleśniki z kremem czekoladowym na poprawę humoru w zimowe dni z dodatkiem daktyli i orzechów laskowych – mięciutkie, ale również chrupiące. Bardzo łatwe w smażeniu, ponieważ nie przywierają do patelni.

Oceń przepis
5,00/5
(z 13 ocen)
700kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Naleśniki z kremem czekoladowym

Na jedną porcję przypada:

700

kcal

22

białka b

32

tłuszczy t

80

węglowodanów w

To idealny przepis na niestandardowe naleśniki z kremem czekoladowym na poprawę humoru w zimowe dni z dodatkiem daktyli i orzechów laskowych – mięciutkie, ale również chrupiące. Bardzo łatwe w smażeniu, ponieważ nie przywierają do patelni.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
CIASTO NALEŚNIKOWE (NA 2 NALEŚNIKI)
1 jajko
30 g mąki ryżowej (lub innej)
30 g mąki jaglanej (lub innej)
100 g wody gazowanej
szczypta soli
KREM CZEKOLADOWY (DO 2 NALEŚNIKÓW)
40 g orzechów laskowych (wcześniej namoczonych)
40 g suszonych daktyli (wcześniej namoczonych)
15 g kakaa
Sposób przygotowania
1. Obie mąki wsypujemy do miski, dodajemy jajko, wodę i sól
2. Miksujemy na gładkie ciasto
3. Patelnię smarujemy olejem kokosowym
4. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej
5. Przewracamy na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty
6. Wszystkie składniki na krem blendujemy na gładką masę. Gotowym kremem smarujemy naleśniki

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
5,00/5
(z 13 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę