Naleśniki z kremem czekoladowym
To idealny przepis na niestandardowe naleśniki z kremem czekoladowym na poprawę humoru w zimowe dni z dodatkiem daktyli i orzechów laskowych – mięciutkie, ale również chrupiące. Bardzo łatwe w smażeniu, ponieważ nie przywierają do patelni.

Naleśniki z kremem czekoladowym
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
812.8 kcal
22.2 g
44.6 g
87.8 g
To idealny przepis na niestandardowe naleśniki z kremem czekoladowym na poprawę humoru w zimowe dni z dodatkiem daktyli i orzechów laskowych – mięciutkie, ale również chrupiące. Bardzo łatwe w smażeniu, ponieważ nie przywierają do patelni.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Obie mąki wsypujemy do miski, dodajemy jajko, wodę i sól
- 2. Miksujemy na gładkie ciasto
- 3. Patelnię smarujemy olejem kokosowym
- 4. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej
- 5. Przewracamy na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty
- 6. Wszystkie składniki na krem blendujemy na gładką masę. Gotowym kremem smarujemy naleśniki