Naleśniki z jabłkami

Oceń
4,50/5
(z 16 ocen)
naleśniki z jabłkami

Naleśniki z jabłkami

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
30 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

535.9 kcal

Białko:

22.1 g

Tłuszcze:

9.6 g

Węglowodany:

82.2 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
15 łyżek mąki orkiszowej (150 g)
2 sztuki jajek (110 g)
0.8 szklanki mleka (200 g)
0.6 szklanki wody gazowanej (150 g)
3.4 sztuki jabłek (500 g)
3 łyżki soku z cytryny (18 g)
0.5 łyżeczki cynamonu (2 g)
0.3 łyżki ksylitolu (5 g)
Sposób przygotowania
1. Składniki na ciasto łączymy ze sobą za pomocą miksera, aż do momentu uzyskania jednolitej masy
2. Smażymy naleśniki na patelni
3. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy cynamonem i polewamy sokiem z cytryny
4. Przekładamy do rondelka lub na patelnię dodajemy skórkę cytryny i dusimy około 10-15 minut
5. Naleśniki smarujemy jabłkami, zawijamy i posypujemy pudrem z ksylitolu
To też może Ci zasmakować
Naleśniki z serem
Naleśniki jaglane

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę