Muffiny z białą czekoladą i owocami

Muffiny z białą czekoladą i owocami
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
417.8 kcal
Białko:
15.7 g
Tłuszcze:
21.3 g
Węglowodany:
45.3 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Mąkę przesiewamy i mieszamy w misce z proszkiem do pieczenia oraz solą.
- 2. Jajka z ksylitolem ubijamy w drugiej misce na puszystą masę. Dodajemy olej, skyr, aromat, startą skórkę z cytryny. Mieszamy.
- 3. Do mokrych składników dodajemy suche i dokładnie mieszamy do powstania gładkiej konsystencji.
- 4. Do masy dodajemy część owoców i startą czekoladę.
- 5. Ciasto przelewamy do 5 ceramicznych kokilek wysmarowanych cienką warstwą oleju. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
- 6. Przed podaniem ozdabiany pozostałymi owocami i czekoladą. Smacznego!