Muffiny z białą czekoladą i owocami

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
muffiny z białą czekoladą i owocami

Muffiny z białą czekoladą i owocami

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

417.8 kcal

Białko:

15.7 g

Tłuszcze:

21.3 g

Węglowodany:

45.3 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
5
Składniki
23 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (230 g)
2 sztuki jajek kurzych (110 g)
2 sztuki skyru naturalnego (300 g)
15 łyżeczek oleju rzepakowego (75 g)
20 łyżeczek erytrolu (100 g)
0.4 sztuki białej czekolady (35 g)
2 garści borówek amerykańskich (100 g)
1 garść malin (70 g)
5 łyżeczek skórki z limonki lub cytryny (15 g)
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia (4.5 g)
0.5 łyżeczki aromatu waniliowego (2.5 g)
1 szczypta soli (0.25 g)
Sposób przygotowania
1. Mąkę przesiewamy i mieszamy w misce z proszkiem do pieczenia oraz solą.
2. Jajka z ksylitolem ubijamy w drugiej misce na puszystą masę. Dodajemy olej, skyr, aromat, startą skórkę z cytryny. Mieszamy.
3. Do mokrych składników dodajemy suche i dokładnie mieszamy do powstania gładkiej konsystencji.
4. Do masy dodajemy część owoców i startą czekoladę.
5. Ciasto przelewamy do 5 ceramicznych kokilek wysmarowanych cienką warstwą oleju. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
6. Przed podaniem ozdabiany pozostałymi owocami i czekoladą. Smacznego!
To też może Ci zasmakować
Muffiny dyniowe
Babeczki z borówkami

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę