Malinowo-kokosowa panna cotta

Oceń
5,00/5
(z 3 ocen)
malinowo-kokosowa panna cotta

Malinowo-kokosowa panna cotta

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
245 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

432.9 kcal

Białko:

4.9 g

Tłuszcze:

43.2 g

Węglowodany:

21.4 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
1 opakowanie mleka kokosowego (400 g)
0.8 szklanki mleka roślinnego (200 g)
1 łyżka agaru (5 g)
1 łyżka ksylitolu (15 g)
1 garść malin (70 g)
Sposób przygotowania
1. Mleko kokosowe łączymy z ksylitolem i agarem, podgrzewamy przez 5 minut do pełnego rozpuszczenia się, nie zagotowujemy.
2. Przekładamy do pojemnika i chłodzimy przez 4 godziny, do momentu aż stężeje.
3. Maliny blendujemy i polewamy na wierzch naszej kokosowej masy po zastygnięciu.
To też może Ci zasmakować
Babeczki z borówkami
Blok czekoladowy

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę