Makaron szpinakowy z kremowym sosem pieczarkowym i kurczakiem
Makaron szpinakowy w sosie pieczarkowym z kurczakiem to proste połączenie smaków, które świetnie sprawdzi się na szybki obiad. Idealne danie obalające mit niezdrowego makaronu. Makaron w takim połączeniu jest zarówno przepyszny, jak również zdrowy.

Makaron szpinakowy z kremowym sosem pieczarkowym i kurczakiem
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
602.3 kcal
Białko:
32.2 g
Tłuszcze:
29.6 g
Węglowodany:
53.4 g
Zobacz więcej szczegółów
Makaron szpinakowy w sosie pieczarkowym z kurczakiem to proste połączenie smaków, które świetnie sprawdzi się na szybki obiad. Idealne danie obalające mit niezdrowego makaronu. Makaron w takim połączeniu jest zarówno przepyszny, jak również zdrowy.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją
- 2. Mięso kroimy w kostkę, solimy, obsypujemy pieprzem i odstawiamy na kilka minut
- 3. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i drobno siekamy
- 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy cebulę i smażymy, aż się lekko zeszkli
- 5. Dodajemy kurczaka i podsmażamy, aż się zarumieni
- 6. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy kilka minut
- 7. Gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy mleczko kokosowe i 1/3 szklanki wody, zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i podduszamy około 10 minut
- 8. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
- 9. Gotowy sos mieszamy z ugotowanym makaronem i posypujemy posiekaną natką pietruszki
- 10. Nasze pyszne danie gotowe. Smacznego!
To też może Ci zasmakować

Potrawka z batatów ze szpinakiem i mięsem mielonym
