Zapisz

Makaron razowy z wołowina i fasolką szparagową

W sklepach dostępne są różne rodzaje makaronów. Osoby szukające produktów zdrowych, powinny sięgnąć po taki, który zawiera pełne ziarno. Będzie on bogatą w składniki odżywcze bazą do makaronu razowego z wołowiną i fasolką szparagową. Smak potrawy podkreśli imbir.

Oceń przepis
3,60/5
(z 5 ocen)
1772kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Makaron razowy z wołowina i fasolką szparagową

Na cały przepis przypada:

1772

kcal

150

białka b

54

tłuszczy t

187

węglowodanów w

W sklepach dostępne są różne rodzaje makaronów. Osoby szukające produktów zdrowych, powinny sięgnąć po taki, który zawiera pełne ziarno. Będzie on bogatą w składniki odżywcze bazą do makaronu razowego z wołowiną i fasolką szparagową. Smak potrawy podkreśli imbir.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
500 g mięsa wołowego
200 g makaronu razowego
400 g fasolki szparagowej
1 cebula dymka ze szczypiorem
2 ząbki czosnku
2 cm imbiru
sezam
3 łyżki sosu sojowego
Sposób przygotowania
1. Mięso kroimy na cienkie paski.
2. Makaron oraz fasolkę gotujemy al dente.
3. Smażymy mięso wykładając kolejne plastry, a następnie usmażone mięso przekładamy do miski z sosem sojowym i obtaczamy w nim.
4. Na patelnie wrzucamy imbir czosnek i białą część cebulki.
5. Gdy wszystko już posiekane, dorzucamy fasolkę, mięso z sosem sojowym oraz makaron, dodajemy sól i pieprz do smaku.
6. Po posypaniu łyżką sezamu oraz dodaniu cebuli dymki pokrojoną skośnie, nie zostaje nam nic poza cieszeniem się naszym daniem. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
3,60/5
(z 5 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę