Pyszne przepisy ze zwykłych, tanich i dostępnych w każdym sklepie produktów.
Superokazja tylko do 20 grudnia.

Leczo z kurczakiem

Oceń
4,34/5
(z 53 ocen)
leczo z kurczakiem

Leczo z kurczakiem

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

386.8 kcal

Białko:

45.6 g

Tłuszcze:

8.1 g

Węglowodany:

42 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
3
Składniki
2 porcje piersi z kurczaka (500 g)
lub piersi z indyka
6 sztuk pomidorów (680 g)
1 opakowanie całych pomidorów w puszce (400 g)
2 łyżki koncentratu pomidorowego (50 g)
2 sztuki cebuli (200 g)
4 sztuki papryki (600 g)
2 sztuki cukinii (400 g)
15 garści świeżej bazylii (15 g)
lub świeżej kolendry
3 łyżeczki papryki słodkiej (15 g)
1 szklanka bulionu warzywnego (250 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub oleju rzepakowego
1 łyżeczka pieprzu (1 g)
1 łyżeczka papryki ostrej (1 g)
Sposób przygotowania
1. W garnku rozgrzewamy oliwę i przez chwilę smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę
2. Pomidory kroimy w kostkę lub blendujemy. Przecier, koncentrat oraz pomidory dodajemy do warzyw
3. Dusimy warzywa przez 10 minut, następnie wlewamy bulion, przyprawiamy pieprzem i papryką słodką oraz ostrą
4. Kurczaka kroimy w kostkę i razem z bazylią do dajemy do duszących się warzyw. Gotujemy jeszcze przez 15 minut
To też może Ci zasmakować
Pad Thai
Kurczak Fajita

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę