Zapisz

Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną

Pyszne leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną to idealne połączenia dla wszystkich kochających oryginalne obiady. Można również leczo podawać jako przystawkę bądź przekąskę na różnych eventach. Zdecydowanie smaczny i zdrowy posiłek.

Oceń przepis
4,38/5
(z 13 ocen)
821kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną

Na cały przepis przypada:

821

kcal

55

białka b

22

tłuszczy t

98

węglowodanów w

Pyszne leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną to idealne połączenia dla wszystkich kochających oryginalne obiady. Można również leczo podawać jako przystawkę bądź przekąskę na różnych eventach. Zdecydowanie smaczny i zdrowy posiłek.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
200 g mięsa z piersi indyka
100 g kaszy gryczanej
pęczek selera naciowego
1 czerwona papryka
1 cebula
1 ząbek czosnku
przecier pomidorowy
20 g masła klarowanego
sól
pieprz
Sposób przygotowania
1. Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę. Pokrojone składniki podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym, aż cebula się nie zeszkli
2. W międzyczasie indyka i seler kroimy na drobne części i dorzucamy do reszty warzyw
3. Jak indyk się zarumieni to całość zalewamy puszką pomidorów i szklanką wody
4. Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,38/5
(z 13 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę