Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną
Pyszne leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną to idealne połączenia dla wszystkich kochających oryginalne obiady. Można również leczo podawać jako przystawkę bądź przekąskę na różnych eventach. Zdecydowanie smaczny i zdrowy posiłek.

Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną
Podstawowe informacje
80 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
483.3 kcal
Białko:
31.2 g
Tłuszcze:
11.7 g
Węglowodany:
66 g
Zobacz więcej szczegółów
Pyszne leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną to idealne połączenia dla wszystkich kochających oryginalne obiady. Można również leczo podawać jako przystawkę bądź przekąskę na różnych eventach. Zdecydowanie smaczny i zdrowy posiłek.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy, paprykę kroimy w kostkę. Pokrojone składniki podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym, aż cebula się nie zeszkli
- 2. W międzyczasie indyka i seler kroimy na drobne części i dorzucamy do reszty warzyw
- 3. Jak indyk się zarumieni to całość zalewamy puszką pomidorów i szklanką wody
- 4. Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego