Zapisz

Kurczak z warzywami w pomarańczowym dipie

Jeśli szukasz wyjątkowego, a przede wszystkim zdrowego przepisu na obiad lub kolację to zdecydowanie wypróbuj przepis na kurczaka z warzywami w pomarańczowym dipie. Ta odsłona przyrządzenia kurczaka będzie wspaniałą odmianą tradycyjnych posiłków.

Oceń przepis
5,00/5
(z 3 ocen)
847kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Kurczak z warzywami w pomarańczowym dipie

Na jedną porcję przypada:

847

kcal

37

białka b

24

tłuszczy t

125

węglowodanów w

Jeśli szukasz wyjątkowego, a przede wszystkim zdrowego przepisu na obiad lub kolację to zdecydowanie wypróbuj przepis na kurczaka z warzywami w pomarańczowym dipie. Ta odsłona przyrządzenia kurczaka będzie wspaniałą odmianą tradycyjnych posiłków.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
100 g piersi z kurczaka
1/2 czerwonej papryki
kilka różyczek brokuła
1/2 cukinii
1 cebula
20 g oleju kokosowego
ryż
Składniki na dresing:
1/2 szklanki świeżego soku pomarańczowego
1/4 szklanki bulionu z kurczaka
2 ząbki czosnku posiekane
1 łyżka startej skórki z pomarańczy
3 łyżki aminokwasów kokosowych
1/4 łyżeczki startego imbiru
Sposób przygotowania
1. W misce mieszamy bulion, aminokwasy, imbir, czosnek oraz skórkę i sok z pomarańczy.
2. Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni. Smażymy kurczaka.
3. W garnku na małej ilości rozgrzanego oleju kokosowego umieszczamy wszystkie pokrojone warzywa.
4. Gotujemy aż zmiękną.
5. Do warzyw wlewamy sos pomarańczowy i doprowadzamy do lekkiego wrzenia.
6. Zmniejszamy ogień i przekładamy do garnka usmażonego kurczaka.
7. Mieszamy wszystko i podajemy na ciepło. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
5,00/5
(z 3 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę