Kurczak po chińsku
Szukasz dania, które przyrządzisz w niecałą godzinę? Mam dla Ciebie idealny przepis. Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut. Danie lekkie, pachnące, a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.

Kurczak po chińsku
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
470.8 kcal
27.9 g
15.8 g
53.8 g
Szukasz dania, które przyrządzisz w niecałą godzinę? Mam dla Ciebie idealny przepis. Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut. Danie lekkie, pachnące, a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki
- 2. Dodajemy sos sojowy i curry i dokładnie mieszamy
- 3. Piersi z kurczaka obsmażamy na oliwie
- 4. Na tą samą patelnię wrzucamy mieszankę warzyw i smażymy, co jakiś czas mieszając
- 5. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę
- 6. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu
- 7. Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami. Smacznego!
To też może Ci zasmakować

Kurczak pieczony z pastą harrisa i warzywami
