Zapisz

Kurczak po chińsku

Szukasz dania, które przyrządzisz w niecałą godzinę? Mam dla Ciebie idealny przepis. Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut. Danie lekkie, pachnące, a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.

Oceń
4,04/5
(z 100 ocen)
kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

470.8kcal

Białko:

27.9g

Tłuszcze:

15.8g

Węglowodany:

53.8g

Szukasz dania, które przyrządzisz w niecałą godzinę? Mam dla Ciebie idealny przepis. Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut. Danie lekkie, pachnące, a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
0.5 porcji ryżu basmati (50 g)
lub kaszy jaglanej
2 łyżeczki oliwy z oliwek (10 g)
lub oleju rzepakowego
0.5 sztuki piersi z kurczaka (100 g)
lub piersi z indyka
2 porcje chińskiej mieszanki warzywnej (200 g)
2 łyżki sosu sojowego (20 g)
1 szczypta papryki słodkiej i ostrej (1 g)
0.2 łyżeczki curry (1 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki
2. Dodajemy sos sojowy i curry i dokładnie mieszamy
3. Piersi z kurczaka obsmażamy na oliwie
4. Na tą samą patelnie wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy, co jakiś czas mieszając
5. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę
6. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu
7. Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,04/5
(z 100 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę