Zapisz

Kurczak po chińsku

Szukasz dania, które przyrządzisz w niecałą godzinę? Mam dla Ciebie idealny przepis. Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut. Danie lekkie, pachnące, a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.

Oceń przepis
4,56/5
(z 16 ocen)
363kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Kurczak po chińsku

Na cały przepis przypada:

363

kcal

25

białka b

12

tłuszczy t

40

węglowodanów w

Szukasz dania, które przyrządzisz w niecałą godzinę? Mam dla Ciebie idealny przepis. Smaczny i szybki kurczak po chińsku, którego przygotowanie nie zajmie więcej jak 30 minut. Danie lekkie, pachnące, a dzięki zastosowanym przyprawom, niezwykle aromatyczne.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
50 g ryżu basmati
10 g oliwy z oliwek
100 g piersi z kurczaka
100 g chińskiej mieszanki warzywnej
20 g sosu sojowego
Przyprawy: curry, papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz.
Sposób przygotowania
1. Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki.
2. Dodajemy sos sojowy i curry i dokładnie mieszamy.
3. Piersi z kurczaka obsmażamy na oliwie.
4. Na tą samą patelnie wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy, co jakiś czas mieszając.
5. Doprawiamy do smaku solą, słodką i ostrą papryką, dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę.
6. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
7. Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,56/5
(z 16 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę