Kurczak pieczony z pastą harrisa i warzywami

Kurczak pieczony z pastą harrisa i warzywami
Podstawowe informacje
80 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
555.2 kcal
Białko:
45.4 g
Tłuszcze:
23.2 g
Węglowodany:
39.9 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Kurczaka przecinamy wzdłuż tylnej części, nacinamy udka, smarujemy kurczaka dokładnie pastą harrisa i posypujemy solą
- 2. Warzywa kroimy na większe kawałki, czosnek miażdżymy i przekładamy do formy, na warzywach układamy kurczaka piersiami do góry
- 3. Pieczemy kurczaka w 190 stopniach przez 60 minut
- 4. Gotujemy ryż w osolonej wodzie
- 5. Podajemy kurczaka z ryżem