Kurczak pieczony z pastą harrisa i warzywami

Oceń
3,00/5
(z 3 ocen)
kurczak pieczony z pastą harrisa i warzywami

Kurczak pieczony z pastą harrisa i warzywami

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
80 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

555.2 kcal

Białko:

45.4 g

Tłuszcze:

23.2 g

Węglowodany:

39.9 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
5
Składniki
1 sztuka kurczaka kukurydzianego (1200 g)
8 łyżeczek pasty harrisa (40 g)
lub pasty curry
2 sztuki papryki (300 g)
4 ząbki czosnku (24 g)
1 sztuka cebuli czerwonej (110 g)
2 porcje ryżu basmati (200 g)
lub kaszy pęczak
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Kurczaka przecinamy wzdłuż tylnej części, nacinamy udka, smarujemy kurczaka dokładnie pastą harrisa i posypujemy solą
2. Warzywa kroimy na większe kawałki, czosnek miażdżymy i przekładamy do formy, na warzywach układamy kurczaka piersiami do góry
3. Pieczemy kurczaka w 190 stopniach przez 60 minut
4. Gotujemy ryż w osolonej wodzie
5. Podajemy kurczaka z ryżem

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę