Kremowe ciasto z owocami
Odżywiając się zdrowo, wcale nie musisz rezygnować z ciast. Oto propozycja na kremowe ciasto z owocami z dodatkiem płatków owsianych, daktyli i orzechów włoskich z kremem z orzechów nerkowca, mleczka kokosowego i syropu klonowego. Udekoruj je owocami lasu i zasmakuj! Smacznego!

Kremowe ciasto z owocami
Podstawowe informacje
70 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
192kcal
Białko:
4.5g
Tłuszcze:
10.5g
Węglowodany:
22.4g
Zobacz więcej szczegółów
Odżywiając się zdrowo, wcale nie musisz rezygnować z ciast. Oto propozycja na kremowe ciasto z owocami z dodatkiem płatków owsianych, daktyli i orzechów włoskich z kremem z orzechów nerkowca, mleczka kokosowego i syropu klonowego. Udekoruj je owocami lasu i zasmakuj! Smacznego!
Zobacz jak to się robi:
Udostępnij przepis:
Składniki:
- ciasto:
- 10 łyżek płatków owsianych (100 g)
lub płatków orkiszowych
- 10 sztuk suszonych daktyli (100 g)
- 1.7 garści orzechów włoskich (50 g)
lub orzechów laskowych
- krem:
- 3.3 garści orzechów nerkowca (100 g)
lub migdałów
- 0.5 opakowania mleczka kokosowego (200 g)
- 4 łyżki syropu klonowego (50 g)
lub miodu
Sposób przygotowania
- 1. Orzechy włoskie, orzechy nerkowca i daktyle namaczamy wcześniej w ciepłej wodzie, najlepiej zrobić to dzień wcześniej, aby były miękkie
- 2. Płatki owsiane, namoczone orzechy i daktyle blendujemy na gładką masę
- 3. Przekładamy do blaszki, którą wcześniej smarujemy olejem kokosowym
- 4. Spód ciasta przełożony do blaszki wkładamy do lodówki na około godzinę
- 5. Namoczone wcześniej orzechy nerkowca, mleczko kokosowe i syrop klonowy blendujemy razem i wkładamy do lodówki na około 30 minut
- 6. Następnie na wcześniej schłodzone ciasto wylewamy schłodzony krem i wkładamy z powrotem do lodówki
- 7. Po około 20 minut wyjmujemy ciasto i dekorujemy owocami. Smacznego!