Zapisz

Komosa ryżowa z fasolą

Oceń
4,40/5
(z 5 ocen)
komosa ryżowa z fasolą

Komosa ryżowa z fasolą

Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

543.5kcal

Białko:

21.6g

Tłuszcze:

18.6g

Węglowodany:

80g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki:
1 szklanka komosy ryżowej (100 g)
lub kaszy jaglanej
0.8 opakowania czerwonej fasoli (200 g)
lub ciecierzycy
1.3 garści fasolka szparagowej (200 g)
1 sztuka papryczki chilli (20 g)
0.7 sztuki cebuli (80 g)
3 ząbki czosnku (18 g)
0.8 sztuki awokado (110 g)
1.5 sztuki limonki (60 g)
5 łyżeczek kuminu (5 g)
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku (5 g)
2 łyżeczki oliwy (10 g)
lub oleju kokosowego
0.8 szklanki bulionu warzywnego (200 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekany czosnek, chili oraz cebulę
2. Przesmażamy przez 2 minuty i dodajemy ugotowaną komosę ryżową, fasolę, paprykę w proszku oraz kumin
3. Następnie zalewamy bulionem i przykrywamy na 4 minuty
4. Kroimy fasolkę szparagową i dodajemy ją na patelnię
5. Mieszamy, przykrywamy i zostawiamy na ok 15-20 minut
6. Doprawiamy sola i pieprzem. Skrapiamy sokiem z limonki i podajemy z awokado pokrojonym w paski

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,40/5
(z 5 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę