Zapisz

Komosa ryżowa z fasolą

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
1049kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
komosa ryżowa z fasolą

Komosa ryżowa z fasolą

Na cały przepis przypada:

1049

kcal

42

białka b

35

tłuszczy t

154

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
100 g komosy ryżowej
200 g czerwonej fasoli
200 g fasolka szparagowej
20 g papryczki chilli
80 g cebuli
16 g czosnku
110 g awokado
60 g limonki
5 g kuminu
5 g słodkiej papryki w proszku
10 g oliwy
200 g bulionu warzywnego
sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekany czosnek, chili oraz cebulę
2. Przesmażamy przez 2 minuty i dodajemy ugotowaną komosę ryżową, fasolę, paprykę w proszku oraz kumin
3. Następnie zalewamy bulionem i przykrywamy na 4 minuty
4. Kroimy fasolkę szparagową i dodajemy ją na patelnię
5. Mieszamy, przykrywamy i zostawiamy na ok 15-20 minut
6. Doprawiamy sola i pieprzem. Skrapiamy sokiem z limonki i podajemy z awokado pokrojonym w paski

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę