Kasza z tofu

Kasza z tofu
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
485.1kcal
Białko:
35g
Tłuszcze:
15.9g
Węglowodany:
65.4g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Udostępnij przepis:
Składniki:
- 1 szklanka kaszy gryczanej (100 g)
lub kaszy pęczak
- 2 opakowania tofu (200 g)
lub mozzarelli light
- 1 sztuka brokuła (450 g)
- 0.7 sztuki cebuli (80 g)
- 5 garści szpinaku (150 g)
- 3 ząbki czosnku (18 g)
- 2 łyżeczki oliwy (10 g)
lub oleju rzepakowego
- 1 szklanka ekologicznego bulionu warzywnego (250 g)
- 1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
- 1. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy
- 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek
- 3. Dodajemy różyczki brokuła, tofu, kaszę, wlewamy bulion mieszamy i przykrywamy patelnię pokrywką na 5 minut
- 4. Dodajemy szpinak i mieszamy