Zapisz

Kanapki z jajkiem i awokado

Uwielbiane kanapki wcale nie muszą być standardowe i nudne. Oto przepis na wyśmienite kanapki z jajkiem i awokado oraz rzodkiewką, na chlebie żytnim na zakwasie, z odrobiną soku z cytryny oraz przypraw. Idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy lubią kanapki.

Oceń przepis
5,00/5
(z 4 ocen)
734kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Kanapki z jajkiem i awokado

Na cały przepis przypada:

734

kcal

22

białka b

32

tłuszczy t

91

węglowodanów w

Uwielbiane kanapki wcale nie muszą być standardowe i nudne. Oto przepis na wyśmienite kanapki z jajkiem i awokado oraz rzodkiewką, na chlebie żytnim na zakwasie, z odrobiną soku z cytryny oraz przypraw. Idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy lubią kanapki.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
130 g awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
2 jajka
1 rzodkiewka
180 g Pieczywa żytniego na zakwasie
sól
pieprz
zioła
Sposób przygotowania
1. Awokado obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę
2. Następnie kroimy na cienkie plasterki, polewamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem
3. Układamy na pieczywie i rozsmarowujemy nożem
4. Jajko gotujemy na półtwardo, tak aby środek był miękki. Kroimy w plasterki i układamy na kromkach
5. Rzodkiewkę myjemy, kroimy w plasterki i układamy na jajkach
6. Doprawiamy całość solą i pieprzem i posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem. Nasze kanapki są gotowe. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
5,00/5
(z 4 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę