Kanapki z jajkiem i awokado
Uwielbiane kanapki wcale nie muszą być standardowe i nudne. Oto przepis na wyśmienite kanapki z jajkiem i awokado oraz rzodkiewką, na chlebie żytnim na zakwasie, z odrobiną soku z cytryny oraz przypraw. Idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy lubią kanapki.

Kanapki z jajkiem i awokado
Podstawowe informacje
20 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
504.6 kcal
Białko:
22 g
Tłuszcze:
26.5 g
Węglowodany:
46.8 g
Zobacz więcej szczegółów
Uwielbiane kanapki wcale nie muszą być standardowe i nudne. Oto przepis na wyśmienite kanapki z jajkiem i awokado oraz rzodkiewką, na chlebie żytnim na zakwasie, z odrobiną soku z cytryny oraz przypraw. Idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy lubią kanapki.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Awokado obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę
- 2. Następnie kroimy na cienkie plasterki, polewamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem
- 3. Układamy na pieczywie i rozsmarowujemy nożem
- 4. Jajko gotujemy na półtwardo, tak aby środek był miękki. Kroimy w plasterki i układamy na kromkach
- 5. Rzodkiewki myjemy, kroimy w plasterki i układamy na jajkach
- 6. Doprawiamy całość solą i pieprzem i posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem. Nasze kanapki są gotowe. Smacznego!