Kanapki z batatów

Kanapki z batatów

Łatwe do przyrządzenia kanapki to chyba ulubione danie każdego z nas. Wystarczy odrobina fantazji, by z kilku składników zrobić smaczne i dietetyczne kanapeczki z batatów. To rewelacyjny sposób na śniadanie, jak i na kolację. Masz pod ręką pożywny i smaczny posiłek.

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,33/5
(z 30 ocen)
Kanapki z batatów
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

521 kcal Kalorie
34 g Białko
22 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
2955 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
sztuka batata
200 g
7
plastrów szynki parmeńskiej
105 g
1
sztuka oliwek zielonych
40 g
1
sztuka pomidora
160 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

521 kcal Kalorie
34 g Białko
22 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
2955 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Bataty kroimy w plastry.

2

Układamy na papierze do pieczenia wyłożonym na blaszce.

3

Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut, sprawdzając, czy nie są zbyt miękkie.

4

Gdy przestygną, nakładamy dodatki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?